Monday, June 28, 2010

mutu pengadilan yg teruk...

salam...

aku update kali kedua mlm ni...
hehehe...

lepas bengang+kecewa tgk england vs germany td...
aku telah off fb aku...
buat sementara waktu,hbs worldcup aku on blk...
sbb aku bet ngan member aku..huh...

btw,aku tgh tgk argentina vs mexico..
sekali lg,mutu pengadilan mmg teruk mlm ni...
sgt2 teruk...br je sat td,goal offside di iktiraf...
maaflah weh..

pendapat aku,keputusan dr referee mmg mengganggu
konsentrasi dan rentak permainan...
kalo keputusan pengadil ok,kalah pon xpe...
sbb dah adat permainan..
ada kalah ada menang....

so,mmg payah nak tima...
FIFA patut lihat benda ni...
start dr pusingan kelayakan lg..
mase irelang vs france...
thiery henry gn tgn tok gallas menjaringkan gol kemenangan dowg...
yg tu mmg xpatut lgsg..satu DUNIA melihatnya...
tp amat malang,referee membenarkan gol tersebut..
FIFA mmg patut disalahkan....
hate FIFA!!!

kalo mcmnilah,bek xpyh ade FIFA..
xguna kalo dunia dh maju,tp xnk gunakan teknology...
so stupid FIFA...

hope xde lg la mutu pengadilan yg teruk mcm mlm ni..
ianya mengganggu rentak permainan..
dah tekanan...
hmmm...

Sunday, June 27, 2010

England out WC....

salam...

kekalahan yg amat memalukan...
i think moral dowg down bl goal ke-2 xdi iktiraf oleh ref...
btw,tahniah coz u r only my team...
gua xkan boo or what ever org nk wat...
still maintain to support england...

aku dah off fb...
bkn sbb boikot tp sbb aku dh janji ngan kwn aku...
anyway,congrates germany fan...

Thursday, June 24, 2010

UiTM diHATIKU...

assalamualaikum...

kalo tgk tajuk entri aku kali ni...
mmg menunjukkan aku nk cter pasal UiTM...

sapa2 yg kenal aku,aku mmg berjiwa patriotik...
pantang btul aku kalo ade org kutuk UiTM....
tempat aku cr ilmu....
tempat aku blaja.....

aku bkn nak kutuk la bdk tu (mohd saiful izan)...
ye,mgkn alasan dia xde niat or sekadar nk gurau ngan menber..
but,ko mesti tau...FACEBOOK benda yg umum...
satu dunia boleh tgk ape yg ko tulis ngok...
so,becarefull dgn ape yg ko tulis...
jgn maen ikut suke je nak kutuk UiTM....
student UiTM ni berlambak...
ni kalo ex-VC tau,mmg kene basuh ko nye otak....
kalo pak raden ke tau...
hbs ko....silap2 ko masuk kem modul jati diri org melayu....
mana ntah silapnya...aku pon xtau...

brother,len kali nak kutuk kwn,kutuk la benda len...
jgn la kutuk tmpt Univesiti tmpt dia blaja...
byk lg benda yg len ko leh kutuk...
aku mls nak cter....
kalo ko nak tau,UiTM ni la benteng terakhir anak2 melayu kita...
bangsa kita...ko ni...wat malu bangsa...
ko dah rosakkan hubungan UKM ngan UiTM...
silap2 haribulan,ko kene panggil ngan pihak universiti ko..

ko xtau...mcm mane org atasan jg UiTM ni..
besar tanggungjawab UiTM dlm mjaga ank bangsa dia...
mcm mana cabaran yg mereka terima utk kekalkan UiTM sbg institusi khas utk kaum bumiputera dan melayu...
ingatlah kwn2...
termasuk diri aku jgk...
aku dh tahu,aku dh rase...
mcm mane perjuangan mereka mjaga imej UiTM...
aku harap korang jagalah nama baik UiTM...

kepada yg nak kutuk UiTm tu,fikir2 lah...
UiTM ni sebenarnya HARTA org melayu dan bumiputera...
korang je yg xsedar..masih dibuai mimpi indah..
esok,bl dh terjatuh,br nak sedar,semuanya mgkn sudah terlambat...

juz be careful..wassalam...

Wednesday, June 23, 2010

ulangtahun ke 23...

Assalamualaikum...

alhamdulillah...masih bernafas lagi dimuka bumi ini...
semalam genaplah usia ku 23 tahun..;))

walaupon mata kiriku sakit yg amat,
namun kerana bdk arjuna tu,aku turutkan jua...
pakai ilmu agaknya bdk ni..hehehe...
semua pon layan je kerenah dia...
bajet adik...padahal tua lg dia dr aku....huhu...
besday gurl aku,tp dia lak lobeh2...hehehe..

petang smlm pergi bukit cerakah...
seronok gler...1st time p sana...
kwn2 aku rai besday stail cam ghitu...
huhuhu...

cup cake special dr elly..tQ ;)) muah3!!!


pastu kitorg g beli air tembikai laici kat psr mlm sek.6..
area umah ejat..sedap woo dpt air....
mcm nak mati kayuh beskel kat sane...
xcukup air...
bukit tggi yg amat....
mcm p mandi sg gabai nye anak tgga...
hehehhee...


gamba kat bukit cerakah..

pastu aku ngan kak ikin g jj bkt raja p beli tiket wayang...
hehehe..
xrase penat lgsg..padahal mcm nk mati dh...
lapan org tgk muvi...
perabih duit yo aku ni...hihihi...
TOY STORY 3
terbaek hah!!!!
best wooo...
ketawa mcm kat umah aku...kelakar gler...
thanks yunn sbb ajak aku tgk cter tu..
wlupon aku xske tgk cter katun kat wayang..huhuhu..
pastu g icity...;))


di icity...


bergambo sakan la kat sane...
layan je beb...;))
penat mmg xkira...
xpe,asal hati mau gembira...
penat belakang kira..
hehehhe..

thanks kwn2..;))

Saturday, June 19, 2010

Afgan – Padamu Ku Bersujud

bila dah bosan gler bce mgt456....
maka,inilah koje aku...
hehehe...


Padamu Ku Bersujud

Ku menatap dalam kelam
Tiada yang bisa ku lihat
Selain hanya nama-Mu ya Allah

Esok ataukah nanti
Ampuni semua salahku
Lindungi aku dari segala fitnah

Kau tempatku meminta
Kau beriku bahagia
Jadikan aku selamanya
Hamba-Mu yang slalu bertakwa

Ampuniku ya Allah
Yang sering melupakan-Mu
Saat Kau limpahkan karunia-Mu
Dalam sunyi aku bersujud


video

Thursday, June 17, 2010

motivate myself...


gunung fuji


salam...

aku pon xtau knp aku letak gambo gunung fuji...
mgkn itu tujuan aku...
utk pergi ke negara matahari terbit...

actually,aku br pas tgk cter HOUSE..
aku mmg minat gler dgn cter ni...
Dr.House...
sorg yg bijak,tp nakal...

tp dlm episod kali ni,memberi pengajaran pd aku...
bila sorg manusia hampir putus asa,
satu yg mgkn boleh buat mereka bgn semula...
iaitu bertenang...
bl hati tenang,idea akan dtg...
kdg2 kita terlalu cpt mengalah...
tanpa fikir panjang...
so,kawan2 kite jgn cpt mengalah,putus asa....
kerana kejayaan ada dlm diri anda..
anda yg kene tentukan...

anggaplah matlamat kita tu,
setinggi gunung kat ats tuh...
berusahalah utk sampai ke puncak...
xkira apa rintangan yg dtg,
insya'allah....
ALLAH
sentiasa ada disisi kita selagi kita mengingatiNya...
jgn lupe sentiasa bersyukur dgn ape yg kita ada...
alhamdulillah...

GAMBATTE!!!!

World Cup News...

assalamualaikum...

Result yg sgt xdisangka mlm ni..
SPAIN kalah dgn SWISS...
0-1
huhuhu...wlupon byk star player xsemestinya bgus...
nasib yg penting...hehehe..
at least,ENGLAND xdela kalah...
wah,ckp beso aku..kang kalah mampus...hihihi..
go..go..go..ENGLAND!!!!

Aku xhrp ENGLAND jumpe GERMANY awal2 sgt..xbest lor...
hope dorg xkan jpela...coz,GERMANY maen gler hah...
mmg terer la kali ni...
so,my team,hope boleh menang kali ni k..
jgn kasi malu maaa....
aiyaaaaaaa...

sejarah mmg tercipta mlm ni..
SPAIN
team 1st yg kalah...
yg len at least seri maaa...
huhu...



Wednesday, June 16, 2010

Kelas MGT456

Assalamualaikum....

buat sekian kalinya,kelas ni sudah pun berakhir lebih kurang jam 1.30ptg td..
berakhir dgn presentation business plan...
present punye present,lastly lect aku ckp camni
"bisness awak ni sy tau sumenye failed"
hahahaha....
tp betullah dia ckp...kite ni,dh ler xwat servey,
tup2 nk wat bisnes plan...
tp dia cume nk tgk camno kite nye presentation...
camno nk yakinkan org tentang bisness kite...

kelas ni pasal business organizations and management...
kalo sp yg penah amik ETR300 mse dip dlu,lebih kurang jela..
juz,yg ni detail sket la...ade 14chapter sumenye...
kalo sape2 nak nota skang pon boleh yo den kasi...
leh mulo blaja awal2..hehehe...
so,skang tgh tgu final exam...
isnin...
21hb jun 2010...
satu lg tarikh penting dlm kamus hidup aku sbg pelajar....

thanks
encik saiful azmir bin kasdi...
our mgt456 lecterer...
good person...
byk share pengalaman...
terutama dlm industri....
byk bg nasihat...
last nsht dia bg...
"kwn lah dgn semua org...tmasuklah penyagak..."
"bl kwn,amik manfaat yg +ve shj..."
"yg buruk jgn ikut...kita blaja dr pengalaman org.."
"semoga berjaya dlm dunia yg kejam kat luar sane bl dh hbs blaja nnt.."
hehehe...
yes...dunia ni mmg kejam...huhu..

pjg dh aku cter,takot korg bosan lak...hehehe...
jgn lupe study pd yg nak exam,bola,bola jgk,
tp exam jgn lupe...blaja...
itu yg penting...;)


GOOD LUCK KWN2!!!


Friday, June 11, 2010

Cerita Lama Berulang Kembali....

assalamualaikum...
hmm..cerita lama berulang kembali...
episod luka 2sem lepas dtg lg.....
huh...really bad for me....
degree make me so hard & xcaya leh dpt result truk...
salah aku jugak,playsafe sgt sem lps....
i'm sory myself...

maybe aku xsesuai ambik engineering...but i hv to complete that...
mcm nk g mintak keje je..xsggup dh nk lalui benda ni sume...
owhhhhhhh..sgt kecewa.......

Ya Allah,berikanlah daku petunjuk....
jalan manakah yg harus aku pilih....
aku redha dgn segala ketentuanMU....
berikanlah aku jalan yg lebih sempurna utk aku laluinya....
supaya aku tidak lg mengecewakan kedua ibu bapaku......
Aminn Ya Allah.......




p/s :: congrates kat adik aku...truskan kecemerlangan result anda....i'm hepi 4u my little brother...luv u...;)

Sunday, June 6, 2010

Apa itu bloG???

assalamualaikum...

bila cter pasal blog....
mcm2 pendapat leh kuar...
actually aku sendiri pon xtau sgt ape itu blog....

cume bg aku,blog ni satu latihan penulisan bg aku...
sbb aku punye cita2,aku punye impian mau jd seorang penulis....
mgkn diruangan ini aku mampu utk bertatih,berjalan,berlari utk mendewasakan diriku dlm bidang penulisan...

persoalannya,ape itu blog???
aku sempatlah dok cter sket2 psl bolg ngan teman keluh kesah aku sat td...
she said like this...

"Meyh aku nak kongsi sket nape org tulis blog..sbb once kte dah dpt ramai pengikut,secara xlgsung,org2+company t'nama mst cr kite,,sbb blog ni umum,sume leh bace..."

tp tu mgkn pendapat dia...
bagaimana dgn korangnye pendapat???
kalo rajin,komen2 la k...


p/s:: mcm xde yg nk komen je...huhu...

Friday, June 4, 2010

LAGENDA BUDAK SETAN


lagenda budak setan,sebuah karya pencinta agung.....xsilap aku,aku penah bce mase sekolah rendah,buku member aku...tp dulu aku xla lyn sgt...hehehe..sekadar memenuhi hobi aku yg suke membace.....

xsangka,setelah lebih 10thn aku bce cter ni,akhirnya cter ni telah difilemkan dan ditayangkan pd 3hb JUN 2010...

aku tgk cter ni ngan member sekelas aku kat OU damansara utama,kol 10mlm...hehehe...jauh gler p tgk wayang...;P


Sinopsis:

Kasyah bersama rakan sekumpulannya, Sapi, Man dan Cin Cai merupakan pelajar nakal yang sering membuat onar dan terkenal kerana sering dikenakan tindakan disiplin. Mereka juga melabelkan kumpulan mereka sebagai anti perempuan. Namun, sikap dan kenakalan Kasyah berubah dengan kemunculan pelajar baru, Ayu. Ayu telah benar – benar menambat hati dan perasaan Kasyah, membuat dia jatuh cinta. Ayu mencabar Kasyah untuk berubah dan sebagai syarat untuk dia menerima Kasyah. Episod baru hidup Kasyah pun bermula. Tiba masanya Kasyah perlu melakukan tugasan kajian tesisnya ke pedalaman. Kasyah berpisah sementara dengan Ayu. Azmi yang pernah mengecewakan Ayu, kini muncul kembali menagih cinta dari Ayu. Azmi hampa bilamana Ayu menolak permintaannya itu.

Melalui ibu Ayu, Mak Leha, Azmi merencanakan sesuatu untuk membolehkannya bernikah dengan Ayu. Melalui perancangan Azmi, Mak Leha berpura sakit jantung dan tidak boleh kerisauan. Ayu yang serba salah terpaksa menerima Azmi dalam hidupnya, kerana bimbangkan keadaan ibunya. Ayu berkahwin dengan Azmi. Kasyah kecewa. Kebahagian yang diharapkan tidak menjelma. Azmi kembali kepada tabiat lamanya yang pemabuk, panas baran, kaki perempuan dan sering membelasah Ayu. Suatu malam, mereka berdua bergaduh besar. Ayu yang dipukul bertindak melarikan diri dengan kereta. Ketika memandu dalam keadaan trauma dan emosi, Ayu hilang kawalan lalu kemalangan. Ayu cedera parah. Mukanya hancur. Azmi menuntut maaf tapi Ayu sebaliknya menuntu cerai dan minta wajah yang baru. Episod baru hidup Ayu pun bermula. Ayu yang kini berwajah baru tampil sebagai Emilia. Ayu ingin memulakan hidup baru dan melupakan episod dukanya.


Ayu / Emilia, menubuhkan syarikat melalui wang simpanan dan pampas an dari Azmi. Melalui kawannya, Suzana, Kasyah dijejaki dan dipelawa untuk bekerja dengan syarikat Emilia. Kasyah yang pada mulanya tidak menyangka apa – apa, mula mengesyaki sesuatu setelah baru bekerja. Melalui Suzana juga Kasyah mengetahui segalanya tentang Ayu / Emilia. Hubungan mereka kembali bertaut. Azmi yang sakit hati cuba mengagalkan hubungan itu kembali. Azmi sekali lagi meminta bantuan Mak Leha untuk memujuk Ayu / Emilia. Semasa di rumah Emilia, Azmi telah memukul Emilia dihadapan Mak Leha sehingga Emilia terjatuh dan tidak sedarkan diri. Emilia cedera parah di kepala dan hilang ingatan. Berbagai cara dilakukan oleh Kasyah dan Mak Leha untuk memulihakn ingatan namun belum berhasil.

Dalam masa yang sama,Kasyah telah diterima bekerja disyarikat milik Katerina. Katerina telah jatuh cinta pada Kasyah, tetapi cinta Katerina akhirnya diselubungi kesedihan dan kekecewaan pabila mengetahui Kasyah akan berkahwin. Kasyah dan Emilia/Ayu akhirnya berkahwin namun, kebahagian yang diharapkan Kasyah tidak kekal lama. Ayu / Emilia meninggal dunia ketika melahirkan anak...

tamat bahagian satu...

Tuesday, June 1, 2010

adventure Pulau Langkawi

cuti wesak day ritu aku g pulau langkawi dgn adik aku + kakak aku...kami pegi bertiga...mmg seronok lah..jalan2 cuci mata...walaupon sbnrnya kami berkejar2an dgn masa...hehehe...


aku kat kapal layar berlabuh...



adik aku,akak aku,ngan aku..dlm kete kabel...

jambatan langit...

xbyk sgt tempat yg kitorang dpt lawat...tmpt2 yg sempat kitorg lawat mcm Makam Mahsuri,pastu beras terbakar,kete kabel,pekan kuah,tmpt myk gamat....hehehehe..pantai cenang tu pon kitorg lalu je...hehehe..kami kekurangan masa...

yang paling best,aku 1st time drive kat bumi langkawi ni..hehehe...aku men bantai je jln mane nk ikut...kira cam explorace la...;P

tp mmg seronok la...akhirnya sampai gak aku kat langkawi...beli coklat je byk...ni pon ngadap coklat je...hehehe..hbs beratus gak la beli coklat...tp aku rase sama je harganya kat tmpt len..murah sket je...




kat dataran lang..

kitorg blk naik last ferry..lebih kurang jam 7 mlm...mase tu xramai org..coz sume tido kat sane..kitorg je yg g blk hr...huhu...penat gak lah berjalan sana sini dlm 1 hari...gambo ni jela yg aku leh upload...yg len ado kat adik aku..hehehe...

Followers

Tukar LinK