Saturday, April 30, 2011

Picnic kat Sungai Tekala....


Assalamualaikum w.b.t

Salam bertemu kembali dengan entri gambo paling pjg...
hehehe...



Yeahhhh....!!!
Sungai Tekala here we come...!!!
Ahad lepas,24hb April 2011,kami telah poei picnic kat sini...
Hutan Rekreasi Sg. Tekala..area Hulu Langat, Selangor...
Agak lewat jugak kitrg bertolak,dlm kol 10 lebih dr Shah Alam...

Sedikit gambor pemandangan Sg. Tekala....



Air terjun,hutan2 pokok2..
(padahal gambo dua keping jek..) hehee...



Gambo kat bawah ni di amik semasa menunggu bro & the geng
tersasar dijalanan..hehehe...



Cerita sebenar bermula dengan gambar dibawah....
Jom layan.........sssssssszzzzzzzzzzzzzzzzz....!!!



Baru sampai ni...Sampai lebih kurang jam 12 lebeh...
Sebab byk sgt berenti ditengah2 perjalanan,maka lambatlah tiba...
huhuhu....kuar2 barang,duduk2 tggu cukup korum br masuk...
Sebelum tu,apo laei,bergambo dan terus bergambo....
Gambo itu penting untuk kesihatan anda...;)



Yeahh....Kami di Sg. Tekala...;))
Bergambo ramai2 di depan pintu masuk hutan rekreasi sg.tekala..



Ni la bdk2 geng BIG boss lambat benor eh sampai...hehee
Kehadiran mereka di alu2kan bagi memeriahkan lagi suasana...;D
Jgn marah ek Suul...hehehe...sampai demam kwn aku ni...



Memulakan langkah pendakian mencari port2 yg best utk terjun...;P
Mereka sangat excited...xsabar nak terjun masuk dlm air....(xmandi lg kot)
hahaha...;D



Berhenti rehat jap...
Durian itulah sangat menguji kekuatan jejaka2 diatas..hehehe..
Opsss salah plak..gambo doghian kat bawoh...huhu...
Sila jeles sapa2 yg xikut sbb xdpt mkn doghian..hahhaa..
(gurau saje..)



Haaaaaaaaaaaaaa...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Baru betul....mereka mmg tggu je aku amik gambo dorg...
Asal berhenti jap,amik gambo....nak tau jauh ke x kitorg berjalan...
Meh ikut lagi gambo2 berikutnya....hehehe



Kegagahan mereka memang xdinafikan....
Keseronokan kegembiraan mereka mengatasi segala rintangan kepenatan..
Chayok3!! teruskan perjalanan anda...hehehe...



Kan dah cakap...
Asal berjalan je,berhenti ke,sure amik gambo....hehehee...
kitorang ni kira paling belakang skali ni...huhu..
No...no...no....bukan sbb penat,tp menikmati perjalanan...
(ayat mesti lapik sket..hehee)



Seeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee....
Apo byk eeeeeeeeeeeeeeee dah ko ni.....
Opsssssss sorry kwn2....
Benornye nak ckp cam ghini...."See...the road not taken...." XD
hehehehehehe....Ejatlah yg bwk jauh2 ni...mcmne xpancit aku..huhu..



Sampai2 je kat port bagusnye + paling tinggi....
Aku dan lain2 dh terjun dah..penat punye pasal...hehee..
Bro dan lain2 kejor mkn doghian je...lapor bebenor...
Makan doghian agenda sebenarnya kot...hahhaa..
Mandilah weh...jom3 mandi..sejuk.....................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



Asal aku letak gambo kat atas tuttttttttttttttttt......!!!!!!!!!!!!
Hahaha...jgn nak fikir bukan2 k...gambo ni menarik...
Gambo candid,dgn air terjun...hehhee...(alasan je..)
Gossip Girl..XOXO....;D



Mandi dan mandi dan mandi.....
Duduk dicelah batu dgn air yg mengalir....



Mereka..............
Geng bdk Kristal...hehhee...
Jauh benor mandinya...takut kat abg2 intai kot....hahaha...



Dan mereka..................
Masih berdiskusi,bergossip,cerita pasal test SDH...
Agak tertekan disitu...huhuhuhuh



Ok,sampai ke sesi mandi memandikan kwn2....;P
Dimulakan oleh Azam dan dikuti Suul...hehehe...
Jom2,sapa2 nak org mandikan dia,boleh lah jumpa dorg ni..hehhee..



Ok, btw sblm cerita psl gambo kat ats ni...meh nak ceghito sket...
Nak dijadikan ceghito,hujan pon turun dgn lebatnya semasa sesi mandi2 td...
Berkeliaran la kami semua lari menyelamatkan barang2 berharga....
Lebih2 lagi baju dan paling penting camera canggih yg byk berjasa....;D

Sayang hujan,kalau x,dah amik dah gambor sambungan sesi mkn doghian
waktu hujan sambil berkongsi dgn monyet2...hehehehehe...

Memang terbaek la weh saat itu!!!!!!!!!!!!!...
walaupun aku kejatuhan akan kegelinciran dikala ujan itu..hehehe...



Gambor lagi dan gambo lagi...;)
Gambor yg tadi dan di atas ni sama je ceghito eh....
Sebelum blk,kena la amik gambor..kenangan tu beb...
Paling mahal harganya sbb xleh nak patah2 balik...huhuhu...



Nani:: Dila,ade requested...nak amik gambor kat empangan sblm blk,blh?
Dila:: Boleh2..(dlm hati mmg itulah cdgn nye sesampai je kat Sg. Tekala..)

Thanks korang...walaupon xbapa nak nmpk empangan nye..hehee...
Nanti kak Sariyus kawen leh la amik gambor kat situ laei k..
Umah kak Sariyus area situ je...masa tu,kita masuk dlm area empangan tu k..
Daebak!!!

Kredit too Mat Ganu yg byk amik gambo mase blk....hehe....
Masa pergi di amik oleh aku,mase mandi oleh Pijah...



Lepas mandi komfirm perut lapo bebenor...
Sate Hj. Sahmuri destinasi ditujui...di Kajang...
Xjauh pun dari jalan masuk ke Hulu Langat..haha...
Agak jauh la poei makan...bkn selalu,skali skala...
Mungkin yg terakhir barangkali...
Lihat saja kesemangatan mereka makan sate...huhu
Kecoh je lebih bdk2 ni...hehehe..seronok yg xterucap..
Keletihan yg xtergambar...bermain hujan....durian...
Mungkin itulah cerita mereka dimeja makan....




Ok,yang ni last skali...gambor bersama sebelum pulang....
Semoga kegembiaraan yg kita perolehi mendewasakan kita....
Mengeratkan ikatan yang terjalin seperti adikberadik....
Susah senang bersama,apatah lagi untuk GRADUATION bersama2...


Dan,terima kasih kpd ketua Trip kita saudara Nurhafiz Hashim ...
dan terima kasih dgn doghian2 anda...hehehe...



Dan terima kasih kepada saudari Nurafiza Zakaria a.k.a Pijah....;)
Thanks bwk camera canggih tu amik gambo kitorang semua...hehehe...


Kenangan semalam,xkan dilupakan...
Terima kasih kwn2 ku...merealitikan sebuah perjalanan....;)
Selamat berjaya sahabat2ku....!!!!

Tuesday, April 26, 2011

Disaat kematian...Sedia or Tidak???

Assalamualaikum w.b.t

Salam bertemu setelah lama xupdate blog...

Kembali kpd tajuk entri aku kali ni....
disaat kematian....sedia or tidak???

Alhamdulillah,baru2 ini aku dan kwn2 yg lain ada menghadiri kursus pengurusan jenazah di CITU...di sana satu pengajaran yg benar2 aku perolehi adalah bersedia menghadapi mati kerana mati itu adalah pasti....

Point sebenarnya adalah untuk menyedarkan diri aku dan kawan2 aku bahawa kita harus sentiasa bersedia akan kematian...bukan setakat kematian diri sendiri tetapi juga untuk org2 yg kita sayangi lebih2 lagi kedua org tua kita yg paling kita sayangi didunia ini...tiada galang gantinya...

Sepanjang semester ini,ramai kwn2 aku kehilangan ibu or bapa mereka...kdg kala kehilangan itu dtg disaat genting ketika mereka menghadapi peperiksaan dan sebagainya...satu dugaan dan ujian besar yg Allah beri kpd mereka...dan aku,hanya mampu berdoa agar mereka tabah menghadapinya...yang hidup tetap kena teruskan kehidupan mereka...

Ya...
cakap memang senang....tp percayalah,sekiranya kita sudah bersedia,perkara itu hanya akan hadir dan pergi tanpa perlu kita tangisi bagaikan menidak takdir Allah s.w.t...aku faham dan mengerti akan kesedihan kehilangan org yg kita sayangi,lebih2 lagi kita tiada disisinya disaat hembusan nafas terakhir....percayalah aku pernah sedih mcm korang...cuma bezanya aku kehilangan arwah nenek aku...rasa seperti aku kehilangan ibu aku sendiri...kerana dia,sahabat aku,teman aku ketika bergaduh,teman aku ketika sedih, teman untuk segala2nya...aku kehilangan dia disaat aku sedang tido...walaupun serumah,tapi dia pergi tanpa memberitahu aku...14tahun hidup bersama...xpernah berpisah...dia akhirnya pergi meninggalkan aku dan keluarga aku...

Bagi kawan2 aku, Leya yg kehilangan ayahnya,Amosdin yg kehilang ibunya, shukhri yg kehilangan ayahnya dan hami asraff yg kehilangan ayahnya...

kepada hami asraff,
usahlah bersedih terlalu lama,usah ditangisi org yg telah tiada...
isikanlah kesdihan itu dengan doa dan kekuatan untuk diri kau dan keluarga sepertimana sahabat kita leya,amos dan kue laluinya...semoga kalian tabah menghadapinya...

Hadapilah dengan senyuman dan sentiasalah berdoa agar kita sentiasa diberi kekuatan...kita masih ada perjuangan yg masih belum selesai...sebuah episod kehidupan yg hampir tamat dikala ini sebagai seorang pelajar...
percayalah,kawan2 sentiasa ada cuma terpulang kpd diri kita samada mahu terima kwn2 yg dtg memberi semangat atau pun tidak...

Aku harap diri aku juga cukup bersedia untuk menghadapi segala kemungkinan yg akan mendatang...mudah2an kita semua bersedia....insya'Allah...


Friday, April 15, 2011

Selamat Tinggal ~ Dina & Zizan

Indah...


Assalamualaikum w.b.t

15 April 2011

hari ni besday my fren, nurindah...
selamat hari lahir
Indah ;)



ni gambar aku dgn indah dan hanes...
best 3 forever...
i really miss them...


indah dan hanes...
semoga persahabatan yg terjalin akan kekal selamanya...
rindu kat korang...
tggu aku pulang ke melaka...;)

Thursday, April 14, 2011

Senyum...;))

Assalamualaikum w.b.t

......tut.....
.......tut......
Siaran tergendala....harap maaf....;))
hehehehehehe.....



Beberapa ketika......





Senyum
xperlu kata apa2
Senyum
...hehehe...

dalam2 hari yg penuh dgn ketegangan ni...
kita harus senyum selalu kwn2...
agar segala masalah dpt di atasi....

Hadapi dengan Senyuman...;)

cakap mmg mudah
tp
bagaimana???

aku sendiri pun xtau...
apa yg boleh aku share,
aku mmg mampu tersenyum je skang ni...
tp jauh dlm sudut hati aku,
segala2nya
bagaikan dh berakhir.....

tp perlukah kita give up skang???
adakah umat Islam itu sendiri perlu putus asa???
Islam xpernah mengajar kita semua itu...
jadilah manusia yg sentiasa berjuang dlm hidup...
jgnlah kita berputus asa kwn2...

percayalah...
selagi kita berusaha,
kita akan dpt apa yg kita inginkan...
dan aku xpernah putus asa...
satu hari nanti,aku akan pastikan nama aku ade
...LLB...
kat belakang...;)

skang ni, hampir2 memiliki
B.Eng
namun,cahayanya mcm kelip2 je...
tp aku xkan putus asa selagi perjuangan ini belum berakhir...

kepada kwn2,
jgnlah kita berputus asa...
kita berusaha dan berjuang hingga ke titisan akhir...

baiklah,sampai disini
coretan kali ini...

doakanlah saya dan kwn2 saya...
mampu menghadapi sebarang dugaan pd semester akhir ini...
Amin...





Nota Kaki::
1. SV aku ckp, aku mcm berpotensi kena hentam time presentation nnt...
2. kad jmputan MPG dh diedarkan kpd VIP...
3. assignment on my way...
4. berjaya siapkan TP dan tugasan MPG,sgt bangga dgn kwn2 aku yg jd MT MPG...
5. bagi aku org yg berjaya (no.4) dorg sgt bagus,blh siapkan multi task...TAHNIAH!!!

lastly,selamat berjaya kwn2...;)


Tuesday, April 5, 2011

critical week

Assalamualaikum w.b.t


salam bertemu kembali dikala diri aku ni dlm kesibukan yg amat...
mencuri sedikit masa utk menaip2 kat blog ni haaa...lama xupdate..
yeke lama???hehhehee...

actually baru je lepas habis interview subjek BEL499...
thats sound good actually for me...i think i'm did well...
not very well bcoz i know,i hv a broken english...huhuhu...
so,ayat paling xtahan yg aku sebut masa interview td...
adalah ..."i'm a scary person..." hahahaha...
actually nak ckp aku ni org yg penakut..so,amik inisiatif
tok derma darah to improve myself confident level or
i have to face my problem (takot td lah..) hehehe...

bila dok cter kat dorg yg masih tggu turn,mmg lawak...
dok gelakkan aku nye broken vocabulary english..haihhhh..
idea dah ade,but sometimes i need to improve very well my english language...hopefully...


ohh ya,dikala ini juga hujan mencurah2 dgn lebatnya...hehhe...
penulis kini berada dlm PTAR 3 bilik IT...;)
kerana broadband penulis xberbayor lg..mggu yg sgt bz,
xde mase nok g bayor...huhuhu..duit reunion pon den xbayor laei..
haihhh..apola nasib..bkn xdo duit but xdo maso..hehehee...

lani nak fokus on FYP tech.paper...kene submit 7hb ni...
so,pray for me kwn2 yg dikasihi selalu....;)
semoga mggu ini berlalu dgn lancar dan segala rintangan dpt dilalui dgn sebaik yg mgkn...


oklah,sampai disini shj for this entri...semoga mggu depan sy akan kembali dgn cerita yg lebih menarik utk dikongsikan memandangkan sy berada dlm critical week...huhu...

ok kwn2,sy berlabuhkan tirai dulu...good luck kwn2!
sy doakan kita semua akan berjaya...;)

Followers

Tukar LinK